Snij de vijgen en de bacon in tweeën. Verpak elke halve vijg in een stuk bacon. Snij het vlees in blokjes en kruid die met zout en komijnpoeder. Prik afwisselend vijgen en blokjes vlees op brochettestokjes.
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel hem onder koud water. Snij de courgette, de aubergine, het pepertje, de lente-ui en de knoflook in kleine blokjes. Fruit ze kort aan in de olie. Meng alles met de parelcouscous, de uitgelekte kikkererwten en een beetje fijngehakte koriander. Voeg een scheutje olijfolie toe en zet in de koelkast.
Verhit boter in een pan tot die volledig vloeibaar is en bak de brochettes in de boter, het vlees moet saignant blijven. Dresseer de couscous op de borden en leg er een warme brochette op. Schep de hummus in een spuitzak en breng kleine toefjes aan tussen de couscous. Garneer met enkele blaadjes koriander.
TIPKrokante toets? Voeg geroosterde pijnboompitten toe aan de couscous.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
99 kcal
Vetten
4,2 g
koolhydraten
7,6 g
waarvan suikers
2,8 g
vezels
1,6 g
Eiwitten
6,9 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.