Snij het vlees in dunne reepjes en rijg het aan spiesjes. Leg ze op een schotel, nappeer met marinade en laat 30 min marineren. Verdeel intussen de groenten over vier borden.
Voor de pindasaus: bak de sjalot 3 min zachtjes in een droge pan. Voeg de pepertjes toe en laat meebakken. Voeg de suiker toe en laat even sudderen. Roer er de pindakaas, de sojasaus en eventueel een klein beetje water door. Rooster de spiesjes ongeveer 2 min aan elke kant en dien ze op met de groenten en de pindasaus. Strooi er gehakte pinda’s over en werk af met de munt en gehalveerde limoenen.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.
Ingrediënten voor:
2Personen
Rundvlees (gepelde biefstuk)300
g
Zakje gemengde salade0.50
Takjes munt4
Bosje radijzen, in plakjes1
Minikomkommers, in plakjes2
Pakje sojascheuten1
Schaaltje gele kerstomaatjes, gehalveerd0.50
Voor de marinade:
Stengels citroengras, gesnipperd1.5
Teentjes knoflook, geperst1.5
Rode pepertjes, zonder zaadjes en fijngesnipperd1.5
Peterselie, fijngesnipperd7
g
Bruine suiker1.5
el
Koriander in poeder1.5
tl
Vissaus35
ml
Citroensap25
ml
Olijfolie2
el
Voor de pindasaus:
Sjalot, fijngesnipperd0.50
Rode pepertjes, fijngehakt1
Bruine suiker0.50
el
Pindakaas150
g
Sojasaus25
ml
Pinda’s, grof gehakt2
el
Enkele limoenen
Ingrediënten voor:
2Personen
Rundvlees (gepelde biefstuk)300
g
Zakje gemengde salade0.50
Takjes munt4
Bosje radijzen, in plakjes1
Minikomkommers, in plakjes2
Pakje sojascheuten1
Schaaltje gele kerstomaatjes, gehalveerd0.50
Voor de marinade:
Stengels citroengras, gesnipperd1.5
Teentjes knoflook, geperst1.5
Rode pepertjes, zonder zaadjes en fijngesnipperd1.5