Ter voorbereiding, snipper de lente-uitjes. Meng alle ingrediënten van de saus in een pannetje en verwarm op een laag vuur tot de honing volledig gesmolten is en een homogene saus ontstaat.
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak met een scherp mes kruiselingse insnijdingen in het vel van de eend. Kruid het vlees met de vijfkruidenmix, zout en peper en leg de eendenborstfilets met het vel naar beneden in een koude braadpan. Verhit de pan op een matig vuur en laat de filets 6 à 7 min bakken, tot het vel goudbruin en krokant is. Draai de filets om, kruid ze met een beetje zout en laat nog 4 min bakken. Schep het vlees uit de pan en leg in een ovenschaal. Bak 10 min in de oven.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit op een hoog vuur 1 el sesamolie in de wok. Roerbak de sugar snaps een paar minuten. Haal de eendenfilets uit de oven, verpak ze in aluminiumfolie en laat 10 min rusten voor je ze in sneden snijdt. Serveer het vlees met de saus, de rijst en de sugar snaps en bestrooi alles met de sesamzaadjes en de gesnipperde lente-ui.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
187 kcal
Vetten
12 g
koolhydraten
13 g
waarvan suikers
3 g
vezels
1.20 g
Eiwitten
8.50 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.