Hamblokjes met soja-sinaasappelsaus en uienpuree | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Hamblokjes met soja-sinaasappelsaus en uienpuree

Hamblokjes met soja-sinaasappelsaus en uienpuree

Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm op een zacht vuur het sinaasappelsap met de gember, 1 teentje knoflook, de sojasaus, de sesamolie, de vissaus en de honing. Bind de saus eventueel met een beetje aardappelzetmeel. Schep er de hamblokjes onder en laat nog even mee warmen.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Fruit in een pannetje de uien in een nootje boter. Voeg de resterende knoflook en het laurierblad toe en laat 10 min sudderen. Giet er een beetje azijn bij en meng. Verwijder het laurierblad.
  3. Giet de aardappelen af zodra ze gaar zijn en stamp ze tot puree. Voeg er de uien, de boter, de melk en de eidooiers aan toe en kruid met zout en peper. Dien op met de hamblokjes en de saus en bestrooi met peterselie.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Verse gember, geraspt 0.5 cm
  • Teentjes knoflook, geperst 1
  • Sinaasappelsap 100 ml
  • Soja saus 1 el
  • Sesamolie 1 el
  • Vissaus 0.50 el
  • Honing 0.50 el
  • Aardappelzetmeel (facultatief)
  • Hamblokjes van Weleer Kwaliteitsketen Carrefour 75 g
  • Aardappelen 400 g
  • uien, gepeld en in ringen 2
  • Klontje boter 0.50
  • Laurierblad 1
  • Witte azijn
  • Warme melk 50 ml
  • Eidooiers 1
  • Peterselie, fijngehakt 1 el
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Verse gember, geraspt 0.5 cm
  • Teentjes knoflook, geperst 1
  • Sinaasappelsap 100 ml
  • Soja saus 1 el
  • Sesamolie 1 el
  • Vissaus 0.50 el
  • Honing 0.50 el
  • Aardappelzetmeel (facultatief)
  • Hamblokjes van Weleer Kwaliteitsketen Carrefour 75 g
  • Aardappelen 400 g
  • uien, gepeld en in ringen 2
  • Klontje boter 0.50
  • Laurierblad 1
  • Witte azijn
  • Warme melk 50 ml
  • Eidooiers 1
  • Peterselie, fijngehakt 1 el
  • Zout, peper