Kip-bulgurballetjes met geglaceerde wortelen en tzatziki | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Kip-bulgurballetjes met geglaceerde wortelen en tzatziki

Kip-bulgurballetjes met geglaceerde wortelen en tzatziki

Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de sjalot en de knoflook. Meng in een kom de bulgur met het rauwe gehakt, het ei, de munt en de koriander en kruid met zout en peper. Bevochtig je handen en rol balletjes van het gehaktmengsel. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 20 min in de oven.
  2. Stoof de wortelen aan in gesmolten boter, blus met het citroensap en een scheutje water. Voeg de honing toe en kruid met zout en peper.
  3. Meng voor de tzatziki de yoghurt met de komkommer, de knoflook, de dille en de olijfolie en kruid met zout en peper. Dien de balletjes op met de wortelen en de tzatziki en werk af met een plukje dille en wat muntblaadjes.

Je kunt voor dit recept ook Libanese balletjes maken, met lamsgehakt, 100 g pijnboompitten, 1 handvol verse munt (fijngehakt), 1 tl vierkruidenpoeder en een mespunt kaneel.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Voor de balletjes

  • Bulgur 100 g
  • Sjalot, fijngesnipperd 0.50
  • Teentje knoflook, geperst 0.50
  • Kippengehakt 200 g
  • Ei 0.50
  • Verse munt, fijngehakt + extra voor de afwerking 0.50
  • Koriander, fijngehakt 1
  • Bussel jonge wortelen, geschild 0.50
  • Klontje boter 0.50
  • Citroensap 1 el
  • Honing 0.50 el
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Voor de tzatziki

  • Griekse yoghurt 100 ml
  • Komkommer, geraspt 0.50
  • Teentje knoflook, geperst 0.50
  • Handvol dille, fijngehakt + extra voor de afwerking 0.50
  • Olijfolie 1 el
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Voor de balletjes

  • Bulgur 100 g
  • Sjalot, fijngesnipperd 0.50
  • Teentje knoflook, geperst 0.50
  • Kippengehakt 200 g
  • Ei 0.50
  • Verse munt, fijngehakt + extra voor de afwerking 0.50
  • Koriander, fijngehakt 1
  • Bussel jonge wortelen, geschild 0.50
  • Klontje boter 0.50
  • Citroensap 1 el
  • Honing 0.50 el
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Voor de tzatziki

  • Griekse yoghurt 100 ml
  • Komkommer, geraspt 0.50
  • Teentje knoflook, geperst 0.50
  • Handvol dille, fijngehakt + extra voor de afwerking 0.50
  • Olijfolie 1 el
  • Zout
  • Peper

Nutritionele informatie

572 kcal

31,9 g vetten

31,6 g koolhydraten

16,1 g suikers

7,2 g vezels

35,9 g eiwitten