Maak eerst de satés: meng de kokosmelk met de specerijen. Snij de kipfilets in lange repen en laat ze 30 min marineren in de kokosmelk. Rijg ze vervolgens in S-vorm aan brochettestokjes.
Voor de saus: hak de pinda’s fijn. Verhit de olie in een kookpan en bak de currypasta met de kurkuma, het kerriepoeder, de vissaus en de rietsuiker. Blus met de kokosmelk, voeg de pinda’s toe en laat een paar minuten sudderen.
Bak de satés rondom goudbruin in een grillpan tot de kip gaar is. Leg de satés op een bord, nappeer ze met de pindasaus en decoreer met de gedroogde ui. Hak de pinda’s fijn en strooi ze tot slot over de satés.
Allergisch voor pinda’s?Vervang de pindasaus door mangosaus en serveer de satés met blokjes verse mango.
Met de hoeveelheden in bovenstaand recept bereid je 8 satés.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
249 kcal
Vetten
18 g
koolhydraten
5,2 g
waarvan suikers
2,9 g
vezels
1,7 g
Eiwitten
14 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.