Hak de fazantfilet in de kom van de mixer fijn met het wit van 1 ei en de honing. Kruid met zout en peper. Snij de snede foie gras in 6 blokjes van ongeveer 2 cm. Rol er de fazantvulling omheen en rol tot kleine balletjes. Leg ze 1 uur in de koelkast.
Verhit de frituurpan op 180°C. Klop het tweede ei los in een schaaltje. Rol de fazantballetjes eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel.
Leg de kroketjes in de frituurpan en bak ze mooi goudbruin.
Met dit recept maak je 6 kroketten
NEEM VOORSPRONGDe kroketjes kan je vooraf bereiden en invriezen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
201 kcal
Vetten
10 g
koolhydraten
10 g
waarvan suikers
3,0 g
vezels
0,5 g
Eiwitten
16 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.