Kroketjes van fazant met foie gras | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Kroketjes van fazant met foie gras

Voorbereiding 10 min.
Kook 10 min.
Staande tijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 10 min.
Staande tijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Hak de fazantfilet in de kom van de mixer fijn met het wit van 1 ei en de honing. Kruid met zout en peper. Snij de snede foie gras in 6 blokjes van ongeveer 2 cm. Rol er de fazantvulling omheen en rol tot kleine balletjes. Leg ze 1 uur in de koelkast.

  2. Verhit de frituurpan op 180°C. Klop het tweede ei los in een schaaltje. Rol de fazantballetjes eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel.

  3. Leg de kroketjes in de frituurpan en bak ze mooi goudbruin.

    Met dit recept maak je 6 kroketten

NEEM VOORSPRONG De kroketjes kan je vooraf bereiden en invriezen.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 201 kcal
Vetten 10 g
koolhydraten 10 g
waarvan suikers 3,0 g
vezels 0,5 g
Eiwitten 16 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Fazantfilet 50 g
  • Eieren 0.67
  • Honing 0.33 tl
  • Snede rauwe foie gras 0.33
  • Bloem
  • Paneermeel
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Fazantfilet 50 g
  • Eieren 0.67
  • Honing 0.33 tl
  • Snede rauwe foie gras 0.33
  • Bloem
  • Paneermeel
  • Zout
  • Peper