Lamsvlees in peterseliekorst op een bedje van linzen en geroosterde groenten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Lamsvlees in peterseliekorst op een bedje van linzen en geroosterde groenten

Lamsvlees in peterseliekorst op een bedje van linzen en geroosterde groenten

Voorbereiding 25 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Spoel de linzen zorgvuldig en doe ze in een kookpan met het water. Verhit op een hoog vuur en voeg zodra het kookpunt is bereikt, het pepertje, de knoflook en de laurier toe. Laat 25 à 30 min sudderen. Giet de linzen af en doe ze in een slakom. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met zout en peper. Snipper de bieslook en de dille fijn en meng met de linzen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak alle groenten schoon en verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, strooi er het grof zeezout over en rooster 20 à 30 min in de oven. Schep ze regelmatig om en laat in de oven tot alle groenten goudbruin zien. Hou ze warm. Zet de oven niet uit.
  3. Maak nu het lamsvlees met  korstje: meng het paneermeel met de kruiden en de citroenzeste en kruid met zout en peper. Verhit een scheutje olie in een braadpan en schroei het lamsvlees rondom dicht. Smeer er de mosterd over en bedek met een flinke laag paneermeel; druk daarbij goed aan. Leg het vlees in een ovenschaal, leg er de wortelen bij, besprenkel met olijfolie en bak 20 min in de oven, nog steeds op 180°C. Haal het vlees uit de oven, bedek het met aluminiumfolie en laat 10 min rusten. Dien het lamsvlees op met de linzen en de geroosterde groenten.

heel lekker bij het vlees.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Voor het lamsvlees

  • Linzen 100 g
  • Water 300 ml
  • Rood pepertje, zonder zaadjes 0.50
  • Teentje knoflook 0.50
  • Gedroogd laurierblad 0.50
  • Olijfolie
  • Bosje bieslook 0.50
  • Bosje dille 0.50
  • Radijzen 4
  • Biet(en), in stuk(ken) 1
  • Teentjes knoflook 2.5
  • Rode ui, in stukken 0.50
  • Grof zeezout
  • Zout, peper
  • Lamskroon 350 g
  • Paneermeel 50 g
  • Peterselie, fijngehakt 0.50 el
  • Tijmnaaldjes 0.50 el
  • Geraspte zeste van citroen 0.50
  • Mosterd 1 el
  • Jonge wortelen, schoongemaakt 5
  • Olijfolie
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Voor het lamsvlees

  • Linzen 100 g
  • Water 300 ml
  • Rood pepertje, zonder zaadjes 0.50
  • Teentje knoflook 0.50
  • Gedroogd laurierblad 0.50
  • Olijfolie
  • Bosje bieslook 0.50
  • Bosje dille 0.50
  • Radijzen 4
  • Biet(en), in stuk(ken) 1
  • Teentjes knoflook 2.5
  • Rode ui, in stukken 0.50
  • Grof zeezout
  • Zout, peper
  • Lamskroon 350 g
  • Paneermeel 50 g
  • Peterselie, fijngehakt 0.50 el
  • Tijmnaaldjes 0.50 el
  • Geraspte zeste van citroen 0.50
  • Mosterd 1 el
  • Jonge wortelen, schoongemaakt 5
  • Olijfolie
  • Zout, peper