Mini-wontonsoep | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Mini-wontonsoep

Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk

Vooraf: rasp 1 cm gember. Snij de rest van de gember in dunne schijfjes. Plet het citroengras in de vijzel. Was de paksoi en snij hem in stukken van 2 à 3 cm. Pel en snipper de knoflook. Meng het kippengehakt met de geraspte gember, het kerriepoeder, de cayennepeper en de knoflook.

  1. Leg een wontonvel op een snijplank en beleg in het midden met een beetje vulling. Bevochtig twee deegranden (in L-vorm) met wat water. Plooi de droge randen over de bevochtigde zodat je een driehoek krijgt. Druk tegelijk de lucht uit de wonton. Bevochtig de twee uiterste hoeken van de driehoek en plooi ze naar binnen. Bevochtig opnieuw het uiteinde met wat water en plooi lichtjes over de bovenste punt van de driehoek. Maak op deze manier in totaal 16 wontons.

  2. Warm de kippenbouillon op. Voeg de schijfjes gember, het citroengras, de paksoi, de sojasaus en de vissaus toe, breng aan de kook en laat een paar minuten sudderen.

  3. Leg de wontons in de bouillon en laat nog een paar minuten koken, tot de wontons gaar zijn. Verdeel de soep en de wontons over verwarmde bowls en serveer meteen.

    TIP In de plaats van de wonton-vellen kan je een vel lasagne gebruiken

Met de hoeveelheden in bovenstaand recept bereid je 8 bowls.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 32 kcal
Vetten 0,5 g
koolhydraten 4,8 g
waarvan suikers 0,6 g
vezels 0,3 g
Eiwitten 2,0 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Gember 0.75 cm
  • Stengel citroengras 0.25
  • Paksoi 0.25
  • Kippengehakt 25 g
  • Kerriepoeder 0.25 tl
  • Cayennepeper 0.13 tl
  • Teentje knoflook 0.25
  • Wontonvellen 4
  • Kippenbouillon 0.38 l
  • Sojasaus 0.75 el
  • Vissaus 0.25 tl
  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Gember 0.75 cm
  • Stengel citroengras 0.25
  • Paksoi 0.25
  • Kippengehakt 25 g
  • Kerriepoeder 0.25 tl
  • Cayennepeper 0.13 tl
  • Teentje knoflook 0.25
  • Wontonvellen 4
  • Kippenbouillon 0.38 l
  • Sojasaus 0.75 el
  • Vissaus 0.25 tl