Kruid het vlees met zout en peper. Bestrooi het lichtjes met bloem. Verhit wat olie in een stoofpan met dikke bodem en bak het vlees rondom bruin. Schep het uit de pan.
Snij de selderij, de wortelen, de uien en de knoflook fijn. Fruit de uien en de knoflook glazig in de pan van het vlees. Voeg dan de selderij en de wortelen toe en laat 2 min meebakken. Kruid met zout en peper, leg de schenkels op de groenten en besprenkel met de wijn. Voeg de laurier, de tijm en de passata toe en laat op een laag vuur met het deksel op de pan 2 u sudderen.
Dompel de tomaten kort in kokend water, spoel ze onder koud water en pel ze. Snij ze in vieren, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg ze na 1 u sudderen mee in de pan. Kook de pasta in lichtgezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de zeste van de citroenen. Proef de saus zodra het vlees mals is en breng indien nodig verder op smaak. Verdeel over de borden en garneer met de citroenzeste en fijngehakte peterselie. Serveer met de pasta.
TIPOssobuco kan je ook maken met kalkoen of lam, allebei minder duur dan kalfsschenkel.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
82 kcal
Vetten
4,3 g
koolhydraten
3,1 g
waarvan suikers
2,6 g
vezels
1,4 g
Eiwitten
6,6 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.