Rundsvlees rendang | Carrefour

Rundsvlees rendang

Voorbereiding 30 min.
Kook 160 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Kook 160 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Plet de knoflook en het citroengras. Snipper de uien, rasp de gember en snij het pepertje in rondjes. Snij het rundsvlees in kleine blokjes en bak het in een scheutje arachideolie.

  2. Voeg de uien, de knoflook, de sambal oelek en de gemalen specerijen toe. Laat 3 min bakken. Blus met de kokosmelk en de bouillon. Voeg de limoenbladeren, het citroengras en de geraspte gember toe en laat 2 u 30 min sudderen.

  3. Proef en breng indien nodig verder op smaak. Decoreer met het pepertje en serveer.

    TIP Heerlijk met rijst en gebakken paksoi.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 99 kcal
Vetten 5,5 g
koolhydraten 1,1 g
waarvan suikers 0,8 g
vezels 0,6 g
Eiwitten 11 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Teentjes knoflook 1
  • Stengel citroengras 0.50
  • Uien 1
  • Gember 0.50 cm
  • Pepertje 0.50
  • Mager rundsvlees 400 g
  • Sambal oelek 0.50 tl
  • Komijnpoeder 0.50 tl
  • Korianderpoeder 0.50 tl
  • Kurkuma 0.50 tl
  • Kokosmelk 200 ml
  • Rundsbouillon 150 ml
  • Limoenbladeren 1
  • Arachideolie
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Teentjes knoflook 1
  • Stengel citroengras 0.50
  • Uien 1
  • Gember 0.50 cm
  • Pepertje 0.50
  • Mager rundsvlees 400 g
  • Sambal oelek 0.50 tl
  • Komijnpoeder 0.50 tl
  • Korianderpoeder 0.50 tl
  • Kurkuma 0.50 tl
  • Kokosmelk 200 ml
  • Rundsbouillon 150 ml
  • Limoenbladeren 1
  • Arachideolie
  • Zout