Schaaf de witte kool fijn, rasp de gember en klop het ei los in een schaaltje. Maak het varkensvlees wat malser met een vleeshamertje of een deegrol en kruid het met peper en zout. Giet de bloem en de panko in twee aparte schaaltjes. Rol het vlees door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko. Zet in de koelkast.
Meng in een kom de witte kool met de gember, de honing, de rijstazijn en de sesamolie. Kruid met zout en meng goed. Bestrooi met de sesamzaadjes.
Maak de saus: rasp de knoflook en de gember en meng ze met alle andere ingrediënten. Bak de gepaneerde varkenslapjes 5 min in de frituurpan op 180°C, of in een kookpan in de flink hete olie, tot het vlees goudbruin en krokant is. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de koolsalade en de saus.
TIPServeer met naanbrood.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
143 kcal
Vetten
7,0 g
koolhydraten
8,1 g
waarvan suikers
4,4 g
vezels
0,6 g
Eiwitten
11 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.