Bánh xèo (Vietnamese pannenkoeken) | Carrefour

Bánh xèo (Vietnamese pannenkoeken)

Voorbereiding 20 min.
Kook 10 min.
Staande tijd 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 10 min.
Staande tijd 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij de lente-uitjes, het pepertje en de komkommers in rondjes. Maak het pannenkoekenbeslag: klop in een grote mengkom de rijstbloem op met de kokosmelk, het spuitwater, de kurkuma en de vissaus. Laat 20 min rusten.

  2. Maak intussen de Nuoc-Châm-saus. Pers de knoflook en hak de paprika en de koriander fijn. Meng de vissaus met de paprika, de knoflook, de koriander, het water en de suiker. Roer tot de suiker opgelost is. Pers de halve limoen uit en roer 2 el sap door de saus. Zet opzij.

  3. Snij de kip in stukken en pocheer ze 3 min in kokend water. Snipper de verse kruiden. Bak de champignons bruin in een beetje olie en kruid ze met peper en zout. Bak in een andere braadpan een kleine, dunne pannenkoek in een beetje olie. Beleg met sojascheuten, kip, champignons, lente-ui, pepertje en komkommer. Bestrooi met verse kruiden, sprenkel er wat chilisaus over en plooi de pannenkoek dubbel. Bak zo verder pannenkoeken en vul ze op dezelfde manier. Serveer met de rest van de komkommer en kruiden en geef er de Nuoc-Châm-saus bij.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 102 kcal
Vetten 3,6 g
koolhydraten 10 g
waarvan suikers 4,0 g
vezels 1,0 g
Eiwitten 6,4 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Lente-uitjes 2
  • Pepertje 0.50
  • Minikomkommers 1
  • Rijstbloem 75 g
  • Kokosmelk 62.50 ml
  • Spuitwater 125 ml
  • Kurkuma 0.50 tl
  • Vissaus 0.50 el
  • Kipfilets 200 g
  • Bosje koriander 0.50
  • Bosje munt 0.50
  • Gemengde champignons 100 g
  • Sojascheuten 50 g
  • Chilisaus
  • Arachideolie
  • Zout
  • Peper

Voor de Nuoc-Châm-saus

  • Teentje knoflook 0.50
  • Rode paprika 0.50
  • Blaadjes koriander
  • Vissaus 1 el
  • Water 50 ml
  • Suiker 1 el
  • Limoen 0.25
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Lente-uitjes 2
  • Pepertje 0.50
  • Minikomkommers 1
  • Rijstbloem 75 g
  • Kokosmelk 62.50 ml
  • Spuitwater 125 ml
  • Kurkuma 0.50 tl
  • Vissaus 0.50 el
  • Kipfilets 200 g
  • Bosje koriander 0.50
  • Bosje munt 0.50
  • Gemengde champignons 100 g
  • Sojascheuten 50 g
  • Chilisaus
  • Arachideolie
  • Zout
  • Peper

Voor de Nuoc-Châm-saus

  • Teentje knoflook 0.50
  • Rode paprika 0.50
  • Blaadjes koriander
  • Vissaus 1 el
  • Water 50 ml
  • Suiker 1 el
  • Limoen 0.25