Snij de zoete aardappel in kleine blokjes. Breng een pan water aan de kook en kook de blokjes 15 min. Laat ze uitlekken en mix ze in de keuken- robot tot gladde puree. Zet opzij. Mix vervolgens het vruchtvlees van een banaan fijn.
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de zoeteaardappelpuree met de bananenpuree en de eieren. Laat de kokosolie smelten en giet ze bij het deeg. Schep er vervolgens de bloem, het bakpoeder, de speculaaskruiden en een snuifje zout onder en meng goed.
Bekleed een rechthoekige taartvorm met bakpapier en schep er het deeg gelijkmatig in. Bak 35 min in de oven. Haal uit de oven, laat afkoelen en snij in gelijke vierkanten. Decoreer ze met enkele schijfjes banaan en bestrooi met wat extra speculaaskruiden.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
244 kcal
Vetten
17 g
koolhydraten
17 g
waarvan suikers
7,1 g
vezels
2,4 g
Eiwitten
3,8 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.