Vooraf:
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de boter uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Beboter een ronde springvorm (19 à 20 cm diameter).
Meng in een kom de bloem met het amandelmeel, het bakpoeder en het zout. Klop in en andere kom de boter en de suiker tot een gladde, romige massa. Voeg de eieren en daarna het amandelextract toe en meng tot een homogene massa. Voeg het bloemmengsel toe en meng goed. Giet de helft van dit deeg in de springvorm. Leg er de frambozen en blauwe bessen op en bedek met de rest van het deeg..
Meng voor de topping de bloem met de bruine suiker, de kaneel en het zout. Laat de boter smelten, voeg ze toe en meng goed.
Verdeel de frambozen en blauwe bessen over het deeg. Bestrooi met de crumble en de amandelschilfers. Bak de cake 40 à 50 min in de oven. Dek in de helft van de baktijd af met een vel bakpapier, zodat de cake niet kan verbranden.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.