Crumble met donkere bessen | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Rol het deeg uit en snij er 2 cirkels uit met 12 cm diameter. Leg ze in twee taartvormen met 12 cm diameter en prik de bodem hier en daar in met een vork. Meng alle ingrediënten voor de crumble tot kruimels in een kommetje en zet in de koelkast.
  2. Meng het fruit met de suiker en de citroenzeste. Verdeel dit mengsel over de twee deegbodems en strooi er de crumble over.
  3. Wacht tot de barbecue flink warm is en zet de taartvormen dan op het rooster, maar weg van de directe hitte. Sluit de barbecue en laat 30 min bakken. Het deeg van de crumble moet goudbruin en krokant zijn. Snij de taarten in punten en dien op met een bolletje roomijs en/of een toef slagroom.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Rol kruimeldeeg 0.50
  • Blauwe bosbessen 200 g
  • Braambessen 200 g
  • Suiker 75 g
  • Zeste van citroen, geraspt 0.50

Voor de crumble

  • Bloem 60 g
  • Kardemom, gekneusd 0.50 tl
  • Snuifje kaneelpoeder 0.50
  • Kristalsuiker 20 g
  • Bruine suiker (cassonade) 20 g
  • Boter 40 g
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Rol kruimeldeeg 0.50
  • Blauwe bosbessen 200 g
  • Braambessen 200 g
  • Suiker 75 g
  • Zeste van citroen, geraspt 0.50

Voor de crumble

  • Bloem 60 g
  • Kardemom, gekneusd 0.50 tl
  • Snuifje kaneelpoeder 0.50
  • Kristalsuiker 20 g
  • Bruine suiker (cassonade) 20 g
  • Boter 40 g

Nutritionele informatie

814 kcal

31,9 g vetten

114,8 g koolhydraten

71,6 g suikers

16,5 g vezels

8,6 g eiwitten