Luxe-broodpudding met glazuur | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Luxe-broodpudding met glazuur

Voorbereiding 20 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Zet de rozijnen te week in het water. Snij het brood in blokjes en leg die in een mengkom. Voeg de eieren, de bruine suiker en de kaneel toe en meng. Giet de rozijnen af en voeg ze toe aan het broodmengsel.
  2. Verwarm de melk in een pannetje. Snij het vanillestokje in de lengte in tweeën, schraap er het merg uit en leg alles in de melk. Laat op een laag vuur even koken en verwijder dan het vanillestokje. Giet de  melk over het brood en meng tot een glad deeg. Laat afkoelen, schep er dan alle chocolade onder en meng opnieuw.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in met boter en bestrooi met wat bloem. Schep het deeg erin en bak ongeveer 60 min in de oven. Haal de broodpudding uit de oven zodra hij gebakken is en laat afkoelen. Maak intussen het glazuur: meng het eiwit met de suiker en het citroensap. Giet over de afgekoelde broodpudding en laat opstijven voor je het dessert opdient.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • rozijnen 25
  • lauw water 62.5 ml
  • wit brood 100 g
  • eieren, licht losgeklopt 0.75
  • donkerbruine suiker 20 g
  • kaneelpoeder 0.25 tl
  • melk 150 ml
  • vanillestokje 0.25
  • donkere chocolade, in stukjes 12.5 g
  • witte chocolade, in stukjes 12.5 g
  • klontje boter 0.25
  • bloem 0.50 tl

Voor het glazuur

  • eiwit 0.25
  • glazuursuiker 25 g
  • een paar druppels citroensap
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • rozijnen 25
  • lauw water 62.5 ml
  • wit brood 100 g
  • eieren, licht losgeklopt 0.75
  • donkerbruine suiker 20 g
  • kaneelpoeder 0.25 tl
  • melk 150 ml
  • vanillestokje 0.25
  • donkere chocolade, in stukjes 12.5 g
  • witte chocolade, in stukjes 12.5 g
  • klontje boter 0.25
  • bloem 0.50 tl

Voor het glazuur

  • eiwit 0.25
  • glazuursuiker 25 g
  • een paar druppels citroensap

Nutritionele informatie

319 kcal

7,8 g vetten

52,7 g koolhydraten

31,9 g suikers

2 g vezels

8,7 g eiwitten