Pruimencrumble met vanille-ijs | Carrefour

Je tijdstip

Pruimencrumble met vanille-ijs

Voorbereiding 20 min.
Kook 55 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 55 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de boter uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Haal de steen uit de pruimen en snij de vruchten in stukken. Leg ze in een ovenschaal. Hak de pecannoten grof. Snij de boter in blokjes. Meng de bloem met de bruine suiker, de pecannoten, de boter en het zout tot je crumble krijgt. Verdeel over de pruimen.

  2. Bak de crumble 45 à 55 min in de oven. Dek halfweg de baktijd af met een vel aluminiumfolie om te vermijden dat de crumble zou verbranden.

  3. Haal uit de oven en laat 5 min afkoelen. Serveer de crumble met een bolletje vanille-ijs en munt.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Boter 0.50 g
  • Pruimen 4
  • Pecannoten 15 g
  • Bloem 50 g
  • Bruine suiker 15 g
  • Zout
  • Vanille-ijs
  • Munt
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Boter 0.50 g
  • Pruimen 4
  • Pecannoten 15 g
  • Bloem 50 g
  • Bruine suiker 15 g
  • Zout
  • Vanille-ijs
  • Munt