Pruimentaart met honing en hazelnoten | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Pruimentaart met honing en hazelnoten

Voorbereiding 20 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Ontpit de pruimen en snij het vruchtvlees in stukken. Hak de hazelnoten grof. Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de boter smelten en afkoelen. Klop in de blender of met de elektrische mixer de eieren en de suiker tot een bleke massa. Voeg de honing toe en meng tot die volledig is opgenomen. Voeg dan de gesmolten boter, het vanille-extract, de gehakte hazelnoten en het zout toe en meng. Voeg de gezeefde bloem in één keer toe en meng krachtig.

  2. Beboter een ronde springvorm of een cakevorm. Giet er het deeg in en verdeel daarover de pruimen. Bestrooi met suiker en bak 40 à 50 min in de oven.

  3. Haal de taart uit de oven, laat ze afkoelen en haal ze dan pas uit de vorm. Serveer met de room en fijngehakte hazelnoten.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 280 kcal
Vetten 19 g
koolhydraten 23 g
waarvan suikers 14 g
vezels 1,2 g
Eiwitten 4,2 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Pruimen 125 g
  • Hazelnoten 12.50 g
  • Boter 50 g
  • Eieren 1
  • Suiker 25 g
  • Vloeibare honing 12.50 g
  • Vanille-extract 0.25 tl
  • Zout 0.25 snuifje
  • Zelfrijzende bloem 50 g
  • Volle room 50 ml
  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Pruimen 125 g
  • Hazelnoten 12.50 g
  • Boter 50 g
  • Eieren 1
  • Suiker 25 g
  • Vloeibare honing 12.50 g
  • Vanille-extract 0.25 tl
  • Zout 0.25 snuifje
  • Zelfrijzende bloem 50 g
  • Volle room 50 ml