Rabarberfrangipanetaart | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Rabarberfrangipanetaart

Rabarberfrangipanetaart

Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Splits 2 eieren en bewaar de eiwitten voor een andere bereiding. Klop 1 eidooier los. Rasp de zeste van de citroen. Klop in de keukenrobot de suiker met de boter tot een bleke massa. Laat de machine verder draaien en voeg het hele ei en de niet-losgeklopte eidooier toe. Laat goed mengen tot het ei opgenomen is en voeg dan beetje bij beetje het amandelpoeder, de citroenzeste en het zout toe. Meng goed en zet opzij

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het kruimeldeeg uit. Smeer er het frangipanemengsel over uit maar laat rondom een rand van 4 cm vrij. Snij de rabarber in korte staafjes en schik ze op de frangipane. Plooi de deegranden om en borstel de losgeklopte eidooier over de rand. Bestrooi met rietsuiker en bak 40 min in de oven.

  3. Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Bestrooi ze dan met bloemsuiker en serveer.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 306 kcal
Vetten 22 g
koolhydraten 21 g
waarvan suikers 15 g
vezels 2,6 g
Eiwitten 4,9 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Eieren 1
  • Citroen 0.3333
  • Suiker 41.667 g
  • Boter 41.667
  • Amandelpoeder 41.667
  • Zout 0.333 snuifje
  • Rol kruimeldeeg 0.3333
  • Dikke stengels rabarber 1.5
  • Rietsuiker 0.333 el
  • Bloemsuiker 0.333 el
  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Eieren 1
  • Citroen 0.3333
  • Suiker 41.667 g
  • Boter 41.667
  • Amandelpoeder 41.667
  • Zout 0.333 snuifje
  • Rol kruimeldeeg 0.3333
  • Dikke stengels rabarber 1.5
  • Rietsuiker 0.333 el
  • Bloemsuiker 0.333 el