Tiramisu met aardbeien | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Tiramisu met aardbeien

Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Snij de helft van de aardbeien in tweeën en de rest in kleine blokjes voor de coulis. Verhit voor de coulis het water en de suiker en laat 15 min sudderen. Laat goed afkoelen, giet deze stroop over de blokjes aardbei en pureer dit mengsel.
  2. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de mascarpone en de suiker schuimig. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw met de vanillesuiker. Spatel voorzichtig onder het mascarponemengsel. Voeg tot slot de Sambuca toe en roer goed om.
  3. Breek de koekjes in stukjes en dompel ze in de aardbeiencoulis. Verdeel de koekjes over de bodems van hoge glazen. Leg er een paar halve aardbeien op en giet er een beetje coulis bij. Schep daarop een lepeltje mascarponeroom. Wissel deze laagjes af tot de glazen gevuld zijn en eindig met een laag mascarpone. Zet de glazen minstens 2 u in de koelkast en dien op met een blaadje munt.

Aardbeiencoulis kun je perfect invriezen. Klop hem bij het ontdooien wel meteen even op, zodat hij weer homogeen is.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Aardbeien 250 g
  • Ei(eren) 1
  • Mascarpone 125 g
  • Suiker 30 g
  • Zakje(s) vanillesuiker 1
  • Sambuca (ltaliaanse likeur) 1 scheutje
  • Boudoirs 8

Voor de aardbeiencoulis

  • Water 100 ml
  • Suiker 65 g
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Aardbeien 250 g
  • Ei(eren) 1
  • Mascarpone 125 g
  • Suiker 30 g
  • Zakje(s) vanillesuiker 1
  • Sambuca (ltaliaanse likeur) 1 scheutje
  • Boudoirs 8

Voor de aardbeiencoulis

  • Water 100 ml
  • Suiker 65 g