Schil 4 clementines en verdeel in partjes. Pers de twee resterende vruchten uit. Leg de partjes, het sap en de suiker in een kleine kookpan en laat op een laag vuur tot compote sudderen (ongeveer 30 minuten). Roer af en toe om, zet van het vuur en laat afkoelen.
Meng in een kom de bloem met het bicarbonaat, zout en suiker. Meng in een andere kom de yoghurt met de eieren en de boter. Giet het eimengsel bij de bloem en klop met een klopper tot een glad beslag. Is het nog wat te dik, voeg dan met kleine scheutjes wat melk toe tot de gewenste dikte.
Verhit op een matig vuur een scheutje olie in een braadpan
tot de pan heel warm is. Giet er een beetje beslag in en bak de pannenkoek 2 min. Draai hem voorzichtig om. Laat nog 2 min bakken, schep uit de pan en hou warm. Bak op dezelfde manier verder pannenkoeken tot al het beslag opgebruikt is. Serveer de pannenkoeken met de clementinecompote, 1 el yoghurt en fijngehakte pistaches.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.