Yoghurtpannenkoeken met clementinecompote | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Yoghurtpannenkoeken met clementinecompote

Yoghurtpannenkoeken met clementinecompote

Voorbereiding 10 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil 4 clementines en verdeel in partjes. Pers de twee resterende vruchten uit. Leg de partjes, het sap en de suiker in een kleine kookpan en laat op een laag vuur tot compote sudderen (ongeveer 30 minuten). Roer af en toe om, zet van het vuur en laat afkoelen. 

  2. Meng in een kom de bloem met het bicarbonaat, zout en suiker. Meng in een andere kom de yoghurt met de eieren en de boter. Giet het eimengsel bij de bloem en klop met een klopper tot een glad beslag. Is het nog wat te dik, voeg dan met kleine scheutjes wat melk toe tot de gewenste dikte. 

  3. Verhit op een matig vuur een scheutje olie in een braadpan
    tot de pan heel warm is. Giet er een beetje beslag in en bak de pannenkoek 2 min. Draai hem voorzichtig om. Laat nog 2 min bakken, schep uit de pan en hou warm. Bak op dezelfde manier verder pannenkoeken tot al het beslag opgebruikt is. Serveer de pannenkoeken met de clementinecompote, 1 el yoghurt en fijngehakte pistaches. 

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Clementines 3
  • Suiker 1 el

VOOR DE PANNENKOEKEN

  • Zelfrijzende bloem 60 g
  • Sodabicarbonaat 0.50 tl
  • Snuifje zout
  • Suiker 12.5 g
  • Volle yoghurt 100
  • Eieren 1
  • Boter 15 g
  • Melk 75 ml
  • Ongezouten pistaches 25 g
  • Olie met neutrale smaak
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Clementines 3
  • Suiker 1 el

VOOR DE PANNENKOEKEN

  • Zelfrijzende bloem 60 g
  • Sodabicarbonaat 0.50 tl
  • Snuifje zout
  • Suiker 12.5 g
  • Volle yoghurt 100
  • Eieren 1
  • Boter 15 g
  • Melk 75 ml
  • Ongezouten pistaches 25 g
  • Olie met neutrale smaak