Platbrood met wortelhummus, dadels en feta | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Platbrood met wortelhummus, dadels en feta

Platbrood met wortelhummus, dadels en feta

Voorbereiding 25 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de wortelen en snij ze in de lengte in schijven. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie en de honing. Kruid met zout en peper en rooster 35 à 40 min in de oven. Meng de yoghurt met de zelfrijzende bloem, de komijnzaadjes en het zout. Kneed tot een homogeen deeg. Verdeel het in 4 porties en duw ze plat tot 4 platbroden. Smeer een grillpan in met wat olie en bak de platbroden een na een, aan beide kanten.

  2. Maak de hummus: laat de boontjes uitlekken en pel de knoflook. Haal de wortelen uit de oven. Mix in de keukenrobot de helft van de wortelen met de witte boontjes, de knoflook, de tahin, de olijfolie, de garam masala, het currypoeder, zout en peper tot een glad mengsel. Ontpit de dadels en hak ze fijn. Hak de peterselie en de noten grof.

  3. Leg de platbroden op de borden en besmeer ze royaal met de wortelhummus. Verdeel daarover de rest van de geroosterde wortelen en de dadels. Verkruimel er de feta over en bestrooi met de gehakte walnoten. Strooi er tot slot de sesamzaadjes en de gedroogde oregano over en serveer.

    TIP Je kan de oosterse toets onderstrepen met wat gekonfijte citroenschil in heel dunne reepjes.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 192 kcal
Vetten 9,2 g
koolhydraten 21 g
waarvan suikers 6,0 g
vezels 3,1 g
Eiwitten 4,7 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen

Voor de platbroden

  • Yoghurt op z’n Grieks 75 g
  • Zelfrijzende bloem 112.50 g
  • Komijnzaadjes 1 el
  • Zout 0.50 snuifje
  • Olijfolie 1 el

Voor de hummus

  • Wortelen 3
  • Honing 1 tl
  • Witte boontjes 200 g
  • Teentje knoflook 0.50
  • Tahin 0.50 tl
  • Garam masala 0.50 tl
  • Rood currypoeder 0.50 tl
  • Dadels 2
  • Bladpeterselie 0.50 handvol
  • Gepelde walnoten 0.50 handvol
  • Feta 50 g
  • Sesamzaadjes 1 tl
  • Gedroogde oregano 1 tl
  • Olijfolie 3 el
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen

Voor de platbroden

  • Yoghurt op z’n Grieks 75 g
  • Zelfrijzende bloem 112.50 g
  • Komijnzaadjes 1 el
  • Zout 0.50 snuifje
  • Olijfolie 1 el

Voor de hummus

  • Wortelen 3
  • Honing 1 tl
  • Witte boontjes 200 g
  • Teentje knoflook 0.50
  • Tahin 0.50 tl
  • Garam masala 0.50 tl
  • Rood currypoeder 0.50 tl
  • Dadels 2
  • Bladpeterselie 0.50 handvol
  • Gepelde walnoten 0.50 handvol
  • Feta 50 g
  • Sesamzaadjes 1 tl
  • Gedroogde oregano 1 tl
  • Olijfolie 3 el
  • Zout
  • Peper