Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Melksandwiches

Voorbereiding 10 min.
Kook 10 min.
Staande tijd 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 10 min.
Staande tijd 50 min.
Moelijkheid Makkelijk

Ter voorbereiding, klop één van de 2 eieren los in een kommetje. Splits het andere ei en meng de eierdooier met wat water in een ander kommetje. Verwarm de melk in een steelpannetje en laat lauw worden.

  1. Zeef de bloem in een mengkom en voeg de suiker, het losgeklopte ei, de boter en het zout toe. Los de gedroogde gist op in de lauwe melk en giet bij de bloem. Meng tot een homogeen deeg. Haal het deeg uit de kom en kneed het op het werkvlak in 7 à 8 min tot een stevig deeg. Leg het terug in de kom, dek het af met een schone, vochtige handdoek en laat op een warme plek rijzen.

  2. Til het deeg uit de kom en rol het tot een lange worst. Snij het in 6 gelijke porties, rol daar balletjes van en maak ze vervolgens wat platter tot mooie sandwiches.

  3. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de deegballetjes op. Laat ze nog 10 min rijzen. Borstel het eierdooiermengsel over de sandwiches en bak ze 8 min in de oven.

    2 personen = 6 sandwiches
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 310 kcal
Vetten 10 g
koolhydraten 45 g
waarvan suikers 8.50 g
vezels 1.90 g
Eiwitten 8.80 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Tarwebloem 350 g
  • Fijne suiker 50 g
  • Eieren 2
  • Boter 60 g
  • Zout 1 snuifje
  • Gedroogde gist 12 g
  • Halfvolle melk 100 ml
  • Water 2 tl
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Tarwebloem 350 g
  • Fijne suiker 50 g
  • Eieren 2
  • Boter 60 g
  • Zout 1 snuifje
  • Gedroogde gist 12 g
  • Halfvolle melk 100 ml
  • Water 2 tl