Sodabrood met rozemarijn, olijven en Parmezaanse kaas | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Sodabrood met rozemarijn, olijven en Parmezaanse kaas

Sodabrood met rozemarijn, olijven en Parmezaanse kaas

Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Staande tijd 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Staande tijd 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Zet zodra hij opgewarmd is een gietijzeren stoofpot 30 minuten in de oven.

  2. Snij de olijven in plakjes. Meng ze met de bloem, het zout, het bicarbonaat, de rozemarijn en de Parmezaanse kaas. Voeg de karnemelk toe en meng tot een homogeen deeg. Voeg nog wat meer bloem toe mocht het deeg nog te plakkerig zijn.

  3. Vorm het deeg tot een rond brood. Bekleed de stoofpot met bakpapier (opgelet, ze is heet!) en leg er het brood in. Zet het deksel op de pot en zet ongeveer 20 min in de oven. Verwijder dan het deksel en zet nog 10 min terug in de oven, tot het brood goed bruin gebakken is. Haal het uit de oven en laat volledig afkoelen voor je het aansnijdt.

    TIP Heerlijk bij een schaal jonge kaas, uiensoep of een curry.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 230 g
Vetten 5,8 g
koolhydraten 34 g
waarvan suikers 2,4 g
vezels 3,0 g
Eiwitten 9,5 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Zwarte ontpitte olijven 20 g
  • Bloem 125 g
  • Zout 2.50 g
  • Sodabicarbonaat 0.50 tl
  • Gedroogde rozemarijn 0.50 el
  • Parmezaanse kaas 25 g
  • Karnemelk 100 ml
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Zwarte ontpitte olijven 20 g
  • Bloem 125 g
  • Zout 2.50 g
  • Sodabicarbonaat 0.50 tl
  • Gedroogde rozemarijn 0.50 el
  • Parmezaanse kaas 25 g
  • Karnemelk 100 ml