Verwarm de oven voor op 125°C. Splits de eieren en klop de eiwitten op met een snuifje zout. Voeg geleidelijk de suiker toe zodra het eiwit begint te schuimen en klop verder tot stevige, glanzende sneeuw. Pers de halve citroen. Spatel het maïszetmeel, het oranjebloesem aroma en 1 tl citroensap onder het eiwitschuim.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de meringue in cirkels van ongeveer 8 à 9 cm diameter over. Vorm met een lepel een kratertje in elke meringue: de randen moeten hoger komen dan het centrum. Laat 1 uur drogen in de oven. Zet op het einde de oven uit en laat met gesloten ovendeur 1 uur afkoelen.
Schil de sinaasappel en de pompelmoes à vif. Snij de sinaasappelpartjes in halve maantjes en de pompelmoes in stukken. Giet de ijskoude room in een schaal, voeg de vanillesuiker toe en klop tot stevige slagroom. Spatel er zo kort mogelijk de mascarpone en de marmelade onder. Garneer de pavlova’s met de mascarpone met citroen, versier met de citrusvruchten en werk af met de grofgehakte pistaches.
4 personen = 8 mini-pavlova's
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
200 kcal
Vetten
8 g
koolhydraten
28 g
waarvan suikers
26 g
vezels
1 g
Eiwitten
3.1 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.