Mini-pavlova’s met citrusfruit en oranjebloesemwater | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Mini-pavlova’s met citrusfruit en oranjebloesemwater

Mini-pavlova’s met citrusfruit en oranjebloesemwater

Voorbereiding 30 min.
Kook 60 min.
Staande tijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Kook 60 min.
Staande tijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 125°C. Splits de eieren en klop de eiwitten op met een snuifje zout. Voeg geleidelijk de suiker toe zodra het eiwit begint te schuimen en klop verder tot stevige, glanzende sneeuw. Pers de halve citroen. Spatel het maïszetmeel, het oranjebloesem aroma en 1 tl citroensap onder het eiwitschuim.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de meringue in cirkels van ongeveer 8 à 9 cm diameter over. Vorm met een lepel een kratertje in elke meringue: de randen moeten hoger komen dan het centrum. Laat 1 uur drogen in de oven. Zet op het einde de oven uit en laat met gesloten ovendeur 1 uur afkoelen.

  3. Schil de sinaasappel en de pompelmoes à vif. Snij de sinaasappelpartjes in halve maantjes en de pompelmoes in stukken. Giet de ijskoude room in een schaal, voeg de vanillesuiker toe en klop tot stevige slagroom. Spatel er zo kort mogelijk de mascarpone en de marmelade onder. Garneer de pavlova’s met de mascarpone met citroen, versier met de citrusvruchten en werk af met de grofgehakte pistaches.

    4 personen = 8 mini-pavlova's
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 200 kcal
Vetten 8 g
koolhydraten 28 g
waarvan suikers 26 g
vezels 1 g
Eiwitten 3.1 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Eieren 2
  • Zout 0.50 snuifje
  • Bloemsuiker 100 g
  • Maïszetmeel 0.50 el
  • Oranjebloesem aroma 0.50 tl
  • Citroen 0.25
  • Sinaasappel 0.50
  • Pompelmoes 0.50
  • Pistaches 1 el

Voor de mascarpone met citroen

  • Vloeibare room 62.50 ml
  • Vanillesuiker 4 g
  • Mascarpone 1 el
  • Citroenmarmelade 1 el
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Eieren 2
  • Zout 0.50 snuifje
  • Bloemsuiker 100 g
  • Maïszetmeel 0.50 el
  • Oranjebloesem aroma 0.50 tl
  • Citroen 0.25
  • Sinaasappel 0.50
  • Pompelmoes 0.50
  • Pistaches 1 el

Voor de mascarpone met citroen

  • Vloeibare room 62.50 ml
  • Vanillesuiker 4 g
  • Mascarpone 1 el
  • Citroenmarmelade 1 el