Snij de boter in kleine blokjes en haal die 1 u voor je aan het recept begint uit de koelkast. Meng de malse boter met de bloem en het zout tot een brokkelig deeg. Voeg vervolgens het koude water toe en blijf tegelijk mengen tot het deeg homogeen wordt. Vorm er een bal van, verpak die in plasticfolie en leg 30 min in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een lage taartvorm met bakpapier. Rol het deeg uit op het met bloem bestoven werkvlak. Leg het in de bakvorm, verdeel er droge bonen of bakparels over en bak 15 min blind in de oven. Haal de vorm uit de oven, verwijder de bakbonen, haal de taartbo - dem met het bakpapier uit de vorm en zet nog 10 min terug in de oven.
Klop de room met de vanille- en bloemsuiker tot stijve slagroom. Was de aardbeien kort en dep ze droog. Verwijder de kroontjes en snij elke vrucht in vieren. Vul de afgekoelde taartbo - dem met de slagroom en schik er de aardbeien op. Bestrooi met gesnip - perde basilicumblaadjes en bestuif met de extra bloemsuiker.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
219 kcal
Vetten
15 g
Fats acid satured
10 g
koolhydraten
17 g
waarvan suikers
5.1 g
vezels
1.2 g
Eiwitten
2.5 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.