Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de rozijnen 10 min weken in een schaaltje water en giet ze daarna af. Verwijder het klokhuis uit de appels met een appelboor en snij elke appel dan horizontaal in tweeën.
Meng de havermout met de rozijnen, de bruine suiker, de noten en de olie. Hol de onderste helft van de appels lichtjes uit met een lepeltje. Prik een kaneelstokje door de bovenkant van de appels en vul de andere helft met het rozijnenmengsel. Sluit af met de bovenkanten. Beboter een ovenschaal en zet er de appels in. Leg op elke appel een klontje boter en bak ze 20 min in de oven.
Klop de room stijf. Haal de appels uit de oven en laat ze wat afkoelen. Serveer de gevulde appels lauw met een toef slagroom (1 el per appel).
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
191 kcal
Vetten
14 g
koolhydraten
13 g
waarvan suikers
10 g
vezels
2,4 g
Eiwitten
1,7 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.