Appel uit de oven met rozijnen en havermout | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Appel uit de oven met rozijnen en havermout

Voorbereiding 25 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de rozijnen 10 min weken in een schaaltje water en giet ze daarna af. Verwijder het klokhuis uit de appels met een appelboor en snij elke appel dan horizontaal in tweeën.

  2. Meng de havermout met de rozijnen, de bruine suiker, de noten en de olie. Hol de onderste helft van de appels lichtjes uit met een lepeltje. Prik een kaneelstokje door de bovenkant van de appels en vul de andere helft met het rozijnenmengsel. Sluit af met de bovenkanten. Beboter een ovenschaal en zet er de appels in. Leg op elke appel een klontje boter en bak ze 20 min in de oven.

  3. Klop de room stijf. Haal de appels uit de oven en laat ze wat afkoelen. Serveer de gevulde appels lauw met een toef slagroom (1 el per appel).

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 191 kcal
Vetten 14 g
koolhydraten 13 g
waarvan suikers 10 g
vezels 2,4 g
Eiwitten 1,7 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Rozijnen 1 el
  • Appels Jonagold 2
  • Havermout 2 el
  • Bruine suiker 0.50 el
  • Pecannoten 25 g
  • Olie met neutrale smaak 0.50 el
  • Kaneelstokjes 2
  • Boter
  • Volle room 100 ml
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Rozijnen 1 el
  • Appels Jonagold 2
  • Havermout 2 el
  • Bruine suiker 0.50 el
  • Pecannoten 25 g
  • Olie met neutrale smaak 0.50 el
  • Kaneelstokjes 2
  • Boter
  • Volle room 100 ml