Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en rasp de wortelen. Hak de chocolade grof. Haal de boter voor het glazuur uit de koelkast. Klop in een kom de eieren op met de olie en het vanille-extract. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe: de bruine suiker, de bloem, het bakpoeder en het kaneelpoeder. Meng goed. Schep er de geraspte wortelen onder en meng opnieuw goed. Schep er tot slot de chocolade onder. Beboter een hoge springvorm en bestuif met bloem. Schep er het deeg in en bak 1 u in de oven.
TipAls u geen gist hebt, kunt u het vervangen door sodabicarbonaat.
Maak intussen het glazuur. Snij de malse boter in blokjes en roer ze glad met de bloemsuiker. Roer er de roomkaas onder en laat in de koelkast opstijven.
Haal de carrot cake uit de oven en uit de vorm en laat volledig afkoelen. Smeer het glazuur uit over het midden van de cake. Hak de pecannoten grof en rasp de extra chocola. Versier de cake met de noten en de chocolade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
348 kcal
Vetten
24 g
koolhydraten
29 g
waarvan suikers
19 g
vezels
1,3 g
Eiwitten
3,8 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.