Carrot cake met witte chocolade | Carrefour

Carrot cake met witte chocolade

Voorbereiding 25 min.
Kook 60 min.
Staande tijd 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 60 min.
Staande tijd 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en rasp de wortelen. Hak de chocolade grof. Haal de boter voor het glazuur uit de koelkast. Klop in een kom de eieren op met de olie en het vanille-extract. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe: de bruine suiker, de bloem, het bakpoeder en het kaneelpoeder. Meng goed. Schep er de geraspte wortelen onder en meng opnieuw goed. Schep er tot slot de chocolade onder. Beboter een hoge springvorm en bestuif met bloem. Schep er het deeg in en bak 1 u in de oven. 

    Tip Als u geen gist hebt, kunt u het vervangen door sodabicarbonaat.
  2. Maak intussen het glazuur. Snij de malse boter in blokjes en roer ze glad met de bloemsuiker. Roer er de roomkaas onder en laat in de koelkast opstijven. 

  3. Haal de carrot cake uit de oven en uit de vorm en laat volledig afkoelen. Smeer het glazuur uit over het midden van de cake. Hak de pecannoten grof en rasp de extra chocola. Versier de cake met de noten en de chocolade. 

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 348 kcal
Vetten 24 g
koolhydraten 29 g
waarvan suikers 19 g
vezels 1,3 g
Eiwitten 3,8 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 12Personen
  • Wortelen 83.3333333 g
  • Eieren 0.66666667
  • Zonnebloemolie 38.3333333 ml
  • Vanille-extract 0.16666667
  • Donkerbruine suiker 36.6666667 g
  • Zelfrijzende bloem 50 g
  • Bakpoeder 0.16666667 tl
  • Kaneelpoeder 0.33333333 tl
  • Witte chocolade 10 g
  • Pecannoten

Voor het glazuur

  • Boter 25 g
  • Bloemsuiker 16.6666667 g
  • Verse roomkaas 50 g
  • Ingrediënten voor:
  • 12Personen
  • Wortelen 83.3333333 g
  • Eieren 0.66666667
  • Zonnebloemolie 38.3333333 ml
  • Vanille-extract 0.16666667
  • Donkerbruine suiker 36.6666667 g
  • Zelfrijzende bloem 50 g
  • Bakpoeder 0.16666667 tl
  • Kaneelpoeder 0.33333333 tl
  • Witte chocolade 10 g
  • Pecannoten

Voor het glazuur

  • Boter 25 g
  • Bloemsuiker 16.6666667 g
  • Verse roomkaas 50 g