Chocolademousse met appelsien | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Chocolademousse met appelsien

Voorbereiding 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Smelt de chocolade in een bain-marie en voeg de boter en suiker toe. Rasp de schil van een sinaasappel en voeg bij de chocolade. Pers vervolgens de sinaasappel en voeg het sap van de sinaasappel aan het mengsel toe. Meng goed.
  2. Scheid vervolgens het eiwit van de dooiers. Voeg 3 dooiers toe aan het chocolademengsel en meng. Klop de 4 eiwitten heel strak met een snufje zout. Meng vervolgens de chocolade heel voorzichtig met eiwit. Giet in glazen en laat  3 uur rusten in de koelkast.
  3. Dek af voor het serveren met gebroken Pop 'n Crocs  die je kan pletten in een klein diepvrieszakje. Werk af met een paar strookjes gekonfijte sinaasappel.
  4. Om de stroken gekonfijte sinaasappel te maken : schil een paar reepjes sinaasappelschil en snij in dunne strookjes. Leg ze in een kleine pan met 1 cl water en een goede eetlepel rietsuiker toe. Breng aan de kook en laat verdampen, goed roeren. Verwijder de strookjes alvorens ze caramelliseren met een vork en laat afkoelen.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Zwarte chocolade van Carrefour 100 g
  • Boter 50 g
  • Bio appelsien(en) 1
  • Rietsuiker 35 g
  • Bio eieren 2
  • Zout
  • Pop 'n Croc van Carrefour 50 g
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Zwarte chocolade van Carrefour 100 g
  • Boter 50 g
  • Bio appelsien(en) 1
  • Rietsuiker 35 g
  • Bio eieren 2
  • Zout
  • Pop 'n Croc van Carrefour 50 g