Koffiemuffins met cappuccinoglazuur | Carrefour

Koffiemuffins met cappuccinoglazuur

Koffiemuffins met cappuccinoglazuur

Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voorop 180 °C. Laat de boter smelten. Klop de eieren los met de suiker en giet er de gesmolten boter bij. Zeef er de bloem bij en meng tot een homogeen deeg. Giet er de koffie bij en meng opnieuw tot een glad deeg.

  2. Beboter de kuiltjes van een muffin vorm en strooi er wat bloem in. Verdeel het deeg over de kuiltjes en bak 20 min in de oven. Haal de muffins uit de oven, haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

  3. Maak het cappuccinoglazuur. Meng de mascarpone met de koffie en de bloemsuiker tot vast glazuur. Schep het op de muffins en decoreer met de gehakte koffiebonen.

    Tip Het recept bevat 12 muffins.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 329 g
Vetten 201 g
koolhydraten 31 g
waarvan suikers 18 g
vezels 0,6 g
Eiwitten 4,5 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 12Personen

Voor de muffins

  • Boter 33.3333333 g
  • Eieren 0.66666667
  • Suiker 33.3333333 g
  • Zelfrijzende bloem 36.6666667 g
  • Koude koffie 25 ml

Voor het glazuur

  • Mascarpone 25 g
  • Koude koffie 16.6666667 ml
  • Bloemsuiker 0.5 el
  • Grof gehakte koffiebonen
  • Ingrediënten voor:
  • 12Personen

Voor de muffins

  • Boter 33.3333333 g
  • Eieren 0.66666667
  • Suiker 33.3333333 g
  • Zelfrijzende bloem 36.6666667 g
  • Koude koffie 25 ml

Voor het glazuur

  • Mascarpone 25 g
  • Koude koffie 16.6666667 ml
  • Bloemsuiker 0.5 el
  • Grof gehakte koffiebonen