Yoghurtijs met kersen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Yoghurtijs met kersen

Voorbereiding 10 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Laat de kersen uitlekken en bewaar de stroop voor de coulis. Klop de room tot stevige slagroom. Voeg de yoghurt, de suiker en de kersen (in tweeën gesneden) toe.
  2. Plaats deze bereiding minstens 4 uur in de diepvriezer. Roer het geheel om het half uur om om kristalvorming te vermijden.
  3. Week het gelatineblaadje in water. Breng de kersenstroop aan de kook. Voeg de suiker en het gelatineblaadje toe en laat het al roerend oplossen. Laat de coulis afkoelen alvorens hem samen met het ijs te serveren.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Bokaal ontpitte kersen 0.50
  • Room 65 ml
  • Yoghurt (Griekse of natuur) 175 ml
  • Suiker 25 g

Voor de coulis:

  • Gelatineblaadje 0.50
  • Suiker 2 el
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Bokaal ontpitte kersen 0.50
  • Room 65 ml
  • Yoghurt (Griekse of natuur) 175 ml
  • Suiker 25 g

Voor de coulis:

  • Gelatineblaadje 0.50
  • Suiker 2 el