Verkruimel de bouillonblokjes in 1 l flink heet water. Schil de aardappelen en snij ze in tweeën. Snij de lente-uien in ringen en pel de knoflook. Verhit een scheutje arachideolie in een kookpan, fruit de lente-ui en pers er de knoflook bij. Voeg de aardappelen toe en giet er de bouillon bij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 min sudderen.
Bak intussen de champignons goudbruin in een klontje boter. Kruid ze op het einde met peper. Snij de ham in dunne reepjes en rooster ze krokant in een pan zonder vetstof.
Schep de plattekaas door de soep en mix ze glad. Giet er het bier bij en laat nog 2 min koken. Proef en breng eventueel verder op smaak. Ver- deel de soep over diepe borden en werk af met de champignons, de ham en de fijngesnipperde bieslook.
Cornet SmokedEen uniek blond Belgisch bier met een subtiel gerookte smaak en een mild karakter. Het heeft verder alle kenmerken van de gewone Cornet. Dankzij het smoked effect heeft deze variant meer diepte en geeft het nieuwe aroma’s aan je gerechten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
44 kcal
Vetten
1,8 g
koolhydraten
3,2 g
waarvan suikers
1,0 g
vezels
1,2 g
Eiwitten
2,6 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.