Maak eerst de balletjes. Klop het ei los in een schaaltje. Pel en snipper de sjalot. Mix de linzen in de keukenrobot met de sjalot, de helft van het ei en het paneermeel tot een gladde massa. Kruid met komijn, zout en peper en voeg de noten toe. Meng en rol met bevochtigde handen balletjes van dit mengsel. Zet de balletjes in de koelkast. Snij de broccoli in roosjes en mix ze fijn. Pel en snipper de sjalot, pers de knoflook en fruit ze samen glazig in olijfolie. Voeg de broccolicouscous toe en laat 3 min bakken. Kruid met zout en peper. Hak de munt fijn en schep door de couscous.
Maak nu de saus. Pel de ui, snij hem in tweeën en snipper een helft fijn. Fruit glazig in een beetje olijfolie. Voeg het kerriepoeder, zout en peper toe, blus met het appelsap en breng aan de kook. Voeg de groentebouillon toe en laat tot de helft inkoken. Giet er de kokosroom bij, roer goed om en laat sudderen.
Bak de linzenballetjes goudbruin in olijfolie. Verdeel de couscous over de borden en schik er de balletjes op. Nappeer met de currysaus en decoreer met enkele muntblaadjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
102 kcal
Vetten
5,7 g
koolhydraten
6,9 g
waarvan suikers
2,8 g
vezels
3,4 g
Eiwitten
4,1 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.