Pel en snipper de ui. Snij de paprika’s in kleine blokjes en het pepertje in rondjes. Fruit de ui en het pepertje in een beetje olijfolie tot ze malser zijn. Voeg de paprikablokjes toe en laat ze 2 min meebakken. Kruid met het komijnpoeder en het kaneelpoeder.
Voeg de tomatenblokjes, de uitgelekte maïs, de uitgelekte linzen, de uitgelekte rode bonen en 500 ml water toe. Kruid met zout en peper en laat op een laag vuur 20 min sudderen. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de chili over de borden en garneer met de koriander, de geraspte kaas en 1 el zure room per bord. Serveer met de rijst.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
88 kcal
Vetten
2,6 g
koolhydraten
12 g
waarvan suikers
2,8 g
vezels
2,3 g
Eiwitten
3,3 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.