Courgettes gevuld met ricotta | Carrefour

Courgettes gevuld met ricotta

Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de courgettes overlangs doormidden en haal ze leeg met een lepel. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak 10 min in de oven.

  2. Rasp de zeste van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de ricotta met de eieren, 2/3 van de Parmezaanse kaas, het fijngehakte basilicum, het paneermeel, de citroenzeste en 2 el citroensap. Breng op smaak met peper.

  3. Schep dit mengsel in de voorgebakken courgettes, bestrooi met de rest van de kaas en zet nog 15 min in de oven. Serveer onmiddellijk.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Courgettes 1
  • Citroen 0.50
  • Ricotta 250 g
  • Eieren 1
  • Geraspte Parmezaamse kaas 35 g
  • Bosje basilicum 0.50
  • Paneermeel 1 el
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Courgettes 1
  • Citroen 0.50
  • Ricotta 250 g
  • Eieren 1
  • Geraspte Parmezaamse kaas 35 g
  • Bosje basilicum 0.50
  • Paneermeel 1 el
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout