Om te beginnen, spoel de bloemkool en verdeel in roosjes. Pel de ui en de knoflook, snipper de ui en pers de knoflook. Rasp het pepertje. Spoel de linzen en laat ze uitlekken. Pers een helft van de limoen uit.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de bloemkoolroosjes over. Besprenkel met olijfolie, kruid met zout en peper en rooster 20 à 25 min in de oven. Verhit een beetje olijfolie in een stoofpan en fruit de ui 2 min op een laag vuur. Voeg knoflook, het pepertje en de specerijen toe en laat 1 à 2 min meebakken.
Voeg de tomaten, de linzen, de kokosmelk, de bouillon en het zeezout toe en laat 30 min sudderen (zonder deksel). Schep af en toe om zodat het gerecht niet kan aanbranden. Kook intussen de rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de kokosnoot kort in een pan zonder vetstof en op een laag vuur. Leg de geroosterde bloemkoolroosjes in de dahl en schep om. Giet er het limoensap bij en serveer met de rijst en limoenkwartjes. Decoreer nog met wat verse koriander en de geroosterde kokos.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
108 kcal
Vetten
3.7 g
koolhydraten
13 g
waarvan suikers
1.4 g
vezels
2.8 g
Eiwitten
4.5 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.