Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Dahl van linzen met bloemkool, rijst en gegrilde kokos

Dahl van linzen met bloemkool, rijst en gegrilde kokos

Voorbereiding 10 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk

Om te beginnen, spoel de bloemkool en verdeel in roosjes. Pel de ui en de knoflook, snipper de ui en pers de knoflook. Rasp het pepertje. Spoel de linzen en laat ze uitlekken. Pers een helft van de limoen uit.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de bloemkoolroosjes over. Besprenkel met olijfolie, kruid met zout en peper en rooster 20 à 25 min in de oven. Verhit een beetje olijfolie in een stoofpan en fruit de ui 2 min op een laag vuur. Voeg knoflook, het pepertje en de specerijen toe en laat 1 à 2 min meebakken.

  2. Voeg de tomaten, de linzen, de kokosmelk, de bouillon en het zeezout toe en laat 30 min sudderen (zonder deksel). Schep af en toe om zodat het gerecht niet kan aanbranden. Kook intussen de rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Rooster de kokosnoot kort in een pan zonder vetstof en op een laag vuur. Leg de geroosterde bloemkoolroosjes in de dahl en schep om. Giet er het limoensap bij en serveer met de rijst en limoenkwartjes. Decoreer nog met wat verse koriander en de geroosterde kokos.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 108 kcal
Vetten 3.7 g
koolhydraten 13 g
waarvan suikers 1.4 g
vezels 2.8 g
Eiwitten 4.5 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Bloemkool 0.50
  • Ui 0.50
  • Teentjes knoflook 1.50
  • Rood pepertje 0.50
  • Rode linzen 150 g
  • Limoen 0.50
  • Olijfolie
  • Kerriepoeder 0.50 tl
  • Gemalen komijn 0.50 tl
  • Kurkuma 0.50 tl
  • Tomaten (blik) 100 g
  • Kokosmelk 200 ml
  • Groentebouillon 300 ml
  • Zeezout 0.50 snuifje
  • Basmatirijst 150 g
  • Kokosschilfers 2 el
  • Verse koriander (potje) 0.50
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Bloemkool 0.50
  • Ui 0.50
  • Teentjes knoflook 1.50
  • Rood pepertje 0.50
  • Rode linzen 150 g
  • Limoen 0.50
  • Olijfolie
  • Kerriepoeder 0.50 tl
  • Gemalen komijn 0.50 tl
  • Kurkuma 0.50 tl
  • Tomaten (blik) 100 g
  • Kokosmelk 200 ml
  • Groentebouillon 300 ml
  • Zeezout 0.50 snuifje
  • Basmatirijst 150 g
  • Kokosschilfers 2 el
  • Verse koriander (potje) 0.50
  • Zout
  • Peper