Dhal van zoete aardappel, spinazie en linzen | Carrefour

Dhal van zoete aardappel, spinazie en linzen

Dhal van zoete aardappel, spinazie en linzen

Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij de uien fijn. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de limoen in partjes. Fruit de uien glazig in de olie. Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe, meng goed en laat 2 min bakken. Blus met de kokosmelk en de bouillon en voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook, voeg de blokjes zoete aardappel en de linzen toe en kruid met peper en zout. Laat met het deksel op de pan 20 min sudderen op een laag vuur. Voeg een scheutje water toe als de dhal te droog wordt.

  2. Bak de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na de 20 min suddertijd de spinazie toe aan de dhal en laat een beetje slinken.

  3. Verdeel de dhal over bowls, decoreer met de koriander en serveer met de partjes limoen en de naanbroden.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 86 kcal
Vetten 3,8 g
koolhydraten 9,1 g
waarvan suikers 2,4 g
vezels 2,7 g
Eiwitten 3,1 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Ui 1
  • Zoete aardappel 1
  • Limoen 0.50
  • Kerriepoeder 1 tl
  • Korianderpoeder 1 tl
  • Garam masala 1 tl
  • Geconcentreerde tomatenpuree 35 g
  • Kokosmelk 200 ml
  • Groentebouillon 250 ml
  • Tomatenblokjes 200 g
  • Groene linzen 75 g
  • Naanbrood 2
  • Spinazie 150 g
  • Bosje koriander 0.50
  • Zonnebloemolie
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Ui 1
  • Zoete aardappel 1
  • Limoen 0.50
  • Kerriepoeder 1 tl
  • Korianderpoeder 1 tl
  • Garam masala 1 tl
  • Geconcentreerde tomatenpuree 35 g
  • Kokosmelk 200 ml
  • Groentebouillon 250 ml
  • Tomatenblokjes 200 g
  • Groene linzen 75 g
  • Naanbrood 2
  • Spinazie 150 g
  • Bosje koriander 0.50
  • Zonnebloemolie
  • Zout, peper