Doe de goed uitgelekte kikkererwten, de ui, de look, de helft van de peterselie, het paprikapoeder, het sap van een halve citroen en de olijfolie in een keukenrobot. Voeg zout en peper toe en mix. Maak bolletjes of quenelles van de falafel met de handen of twee kleine lepels. Leg de falafels op een met bakpapier bedekte bakplaat. Smeer ze in met olie met behulp van een penseel en zet 25 minuten in de oven op 200°C. Ontpit de pompoen en snij hem in reepjes van één centimeter dik (met de schil). Leg de reepjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Voeg olie, zout en peper toe. Zet 20 minuten in de oven op 200°C.
Doe het griesmeel in een kom met een even grote hoeveelheid kokend water. Voeg er een scheutje olijfolie aan toe en dek af met een schone doek. Laat 5 minuten rusten en maak het griesmeel vervolgens los met behulp van een vork.
Voor de saus: vermeng de yoghurt, de zeste en het sap van een halve citroen. Voeg er een deel van de gehakte munt aan toe en maak op smaak met zout en peper. Voor de taboulé: vermeng de peterselie, de munt, het sap van een halve citroen en de in stukjes gesneden tomaten met het griesmeel. Maak op smaak met zout en peper.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.