Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de misopasta met de rijstazijn, de honing en het water. Snij de aubergines in de lengte in tweeën. Maak met een scherp mes ruitvormige sneetjes in het vruchtvlees. Besprenkel de snijvlakken met misomengsel. Leg de aubergines in een ovenschaal en gril ze 30 min in de oven.
Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Snij de pepertjes in rondjes. Pel de rode uien en snij ze in kleine blokjes. Meng al deze ingrediënten met een scheutje olijfolie, cayennepeper, komijnpoeder, zout en peper. Schep in een ovenschaal en zet in de oven bij de aubergines.
Haal de aubergines uit de oven en besprenkel ze opnieuw met misomengsel. Bedek ze met de kikkererwten, besprenkel met wat olijfolie en versier met gehakte noten, fijngehakte lente-ui en koriander.
TIPZet twee gerechten die tegelijk in de oven staan goed uit elkaar, zodat ze elkaars bereiding niet hinderen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
105 kcal
Vetten
5,5 g
koolhydraten
6,5 g
waarvan suikers
2,8 g
vezels
6,8 g
Eiwitten
4,0 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.