Verwarm de oven voorop 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de bloemkool in roosjes en snipper de ui. Meng de bloemkool en de ui in een kom met 2 el olijfolie, de ras-el-hanout, het komijnpoeder, peper en zout. Verdeel over de bakplaat en gril 25 min in de oven. Draai de roosjes halverwege een keer om.
Rasp voor de vinaigrette de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Hak de munt fijn. Meng het limoensap en de zeste met de munt, de yoghurt en de honing. Kruid met peper en zout.
Klop de pitten uit de granaatappel. Hak de pistaches fijn. Schep de bloemkool en de ui in een schaal en decoreer met de pistaches en de granaatappelpitten. Serveer met de vinaigrette.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
67 kcal
Vetten
4,0 g
koolhydraten
3,3 g
waarvan suikers
2,8 g
vezels
2,7 g
Eiwitten
2,8 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.