Ter voorbereiding, pel de uien en snij ze in dunne ringen. Leg ze in een schaal ijswater en laat ze 30 min staan. Pel de knoflook, schil en rasp 5 cm gember. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en hak het vruchtvlees fijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet opzij. Meng alle ingrediënten voor de Kantonsaus in een pannetje, verwarm op een laag vuur en zet opzij.
Snij het groene deel van de paksoi weg en gebruik het voor een andere bereiding. Snij de witte stelen in de lengte in tweeën. Pers de knoflook en meng hem in een schaaltje met 2 el geraspte gember, het pepertje en een scheutje arachideolie. Besprenkel hiermee de paksoi en gril op een hoog vuur in een braadpan, tot de paksoi beetgaar en licht gekleurd is.
Maak nu de krokante ui. Klop in een kom de melk met het ei, de bloem, 2 el zonnebloemolie en een snuifje zout tot een gladde massa. Verhit een groot volume frituurolie. Laat de uiringen uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Dompel ze in het beslag en frituur ze dan goudbruin en krokant in de hete olie. Bak de vegetarische balletjes in een scheutje plantaardige olie. Schik de rijst, de paksoi en de balletjes op een serveerschaal. Werk af met de gefrituurde ui en basilicum en serveer met de Kantonsaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
134 kcal
Vetten
5.5 g
koolhydraten
15 g
waarvan suikers
2.3 g
vezels
2.5 g
Eiwitten
5.1 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.