Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Gegrilde paksoi met krokante ui, veggieballetjes en Kantonsaus

Gegrilde paksoi met krokante ui, veggieballetjes en Kantonsaus

Voorbereiding 40 min.
Kook 20 min.
Staande tijd 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 40 min.
Kook 20 min.
Staande tijd 30 min.
Moelijkheid Makkelijk

Ter voorbereiding, pel de uien en snij ze in dunne ringen. Leg ze in een schaal ijswater en laat ze 30 min staan. Pel de knoflook, schil en rasp 5 cm gember. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en hak het vruchtvlees fijn.

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet opzij. Meng alle ingrediënten voor de Kantonsaus in een pannetje, verwarm op een laag vuur en zet opzij.

  2. Snij het groene deel van de paksoi weg en gebruik het voor een andere bereiding. Snij de witte stelen in de lengte in tweeën. Pers de knoflook en meng hem in een schaaltje met 2 el geraspte gember, het pepertje en een scheutje arachideolie. Besprenkel hiermee de paksoi en gril op een hoog vuur in een braadpan, tot de paksoi beetgaar en licht gekleurd is.

  3. Maak nu de krokante ui. Klop in een kom de melk met het ei, de bloem, 2 el zonnebloemolie en een snuifje zout tot een gladde massa. Verhit een groot volume frituurolie. Laat de uiringen uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Dompel ze in het beslag en frituur ze dan goudbruin en krokant in de hete olie. Bak de vegetarische balletjes in een scheutje plantaardige olie. Schik de rijst, de paksoi en de balletjes op een serveerschaal. Werk af met de gefrituurde ui en basilicum en serveer met de Kantonsaus.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 134 kcal
Vetten 5.5 g
koolhydraten 15 g
waarvan suikers 2.3 g
vezels 2.5 g
Eiwitten 5.1 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Teentje knoflook 0.50
  • Verse gember
  • Rood pepertje 0.50
  • Basmatirijst 125 g
  • Paksoi 250 g
  • Vegetarische balletjes 200 g
  • Bosje basilicum 0.50
  • Arachideolie
  • Zout
  • Peper

Voor de Kantonsaus

  • Oestersaus 1 el
  • Sojasaus 0.50 tl
  • Vissaus 0.50 tl
  • Suiker 1 tl
  • Maïszetmeel 0.50 el
  • Water 3 el
  • Plantaardige olie 1 el

Voor de krokante ui

  • Witte uien 1
  • Melk 125 ml
  • Ei 0.50
  • Bloem 75 g
  • Zonnebloemolie 1 el
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Teentje knoflook 0.50
  • Verse gember
  • Rood pepertje 0.50
  • Basmatirijst 125 g
  • Paksoi 250 g
  • Vegetarische balletjes 200 g
  • Bosje basilicum 0.50
  • Arachideolie
  • Zout
  • Peper

Voor de Kantonsaus

  • Oestersaus 1 el
  • Sojasaus 0.50 tl
  • Vissaus 0.50 tl
  • Suiker 1 tl
  • Maïszetmeel 0.50 el
  • Water 3 el
  • Plantaardige olie 1 el

Voor de krokante ui

  • Witte uien 1
  • Melk 125 ml
  • Ei 0.50
  • Bloem 75 g
  • Zonnebloemolie 1 el
  • Zout