Gekaramelliseerd witloof met notengremolata | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gekaramelliseerd witloof met notengremolata

Gekaramelliseerd witloof met notengremolata

Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Kook de blokjes aardappel 15 à 20 min in licht gezouten water. Giet ze af en stamp ze tot puree met de melk, de eidooier en een klontje boter. Kruid met peper, nootmuskaat en eventueel met zout.
  2. Stoom of kook het witloof gaar. Spoel het onder koud water en laat goed uitlekken. Snij de stronkjes in de lengte in tweeën. Laat de boter met de suiker smelten in een braadpan. Bak het witloof op een hoog vuur, met de bolle kant naar boven, tot het mooi gekaramelliseerd is.
  3. Meng alle ingrediënten voor de gremolata en strooi die over het witloof. Dien op met de puree.

Noten zijn heel gezond. Ze bevatten veel goede vetten en eiwitten, waardoor ze extra waardevol zijn voor vegetariërs.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Stronkjes witloof 4
  • Boter 15 g
  • Suiker 1 el

Voor de aardappelpuree

  • Aardappelen, geschild en in stukjes gesneden 0.5 kg
  • Melk 100 ml
  • Eidooiers 1
  • Boter 1 klontje
  • Nootmuskaat
  • Zout, peper

Voor de gremolata

  • Noten, fijngehakt 25 g
  • Citroen, zeste 0.25
  • Citroen, sap 0.25
  • Olijfolie 3 el
  • Bosje peterselie 0.50
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Stronkjes witloof 4
  • Boter 15 g
  • Suiker 1 el

Voor de aardappelpuree

  • Aardappelen, geschild en in stukjes gesneden 0.5 kg
  • Melk 100 ml
  • Eidooiers 1
  • Boter 1 klontje
  • Nootmuskaat
  • Zout, peper

Voor de gremolata

  • Noten, fijngehakt 25 g
  • Citroen, zeste 0.25
  • Citroen, sap 0.25
  • Olijfolie 3 el
  • Bosje peterselie 0.50