Geroosterde artisjokken met citroen-aioli | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Geroosterde artisjokken met citroen-aioli

Voorbereiding 25 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de citroen. Pers een helft uit en snij de rest in partjes. Verwijder de buitenste artisjokblaadjes en snij de bloemen in tweeën. Besprenkel met citroensap. Verwijder het hooi met een lepeltje en besprenkel weer met citroensap. Leg de artisjokken met het snijvlak naar onder in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper. Leg op elk deel een takje rozemarijn en een teentje knoflook.

  2. Rooster 25 à 30 min in de oven. Haal uit de oven, draai de artisjokken om en plet de knoflook in het midden. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C en zet nog 15 min in de oven.

  3. Maak de aioli: plet het laatste teentje knoflook met een snuifje zout. Splits het ei langs een kleine opening (clarifiëren) en doe de eidooier en de mosterd bij de knoflook. Voeg 1 el citroensap en de twee soorten olie toe en klop tot mayonaise. Kruid met zout en peper en serveer bij de warme of afgekoelde artisjokken met de citroenpartjes en de rest van de rozemarijn.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 250 kcal
Vetten 24 g
koolhydraten 7,1 g
waarvan suikers 6,6 g
vezels 1,4 g
Eiwitten 1,8 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Citroen 0.50
  • Artisjokken 1
  • Olijfolie
  • Takjes rozemarijn 4
  • Teentjes knoflook 2.50
  • Ei 0.50
  • Mosterd 0.50 tl
  • Druivenpitolie 90 ml
  • Olijfolie extra vierge 30 ml
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Citroen 0.50
  • Artisjokken 1
  • Olijfolie
  • Takjes rozemarijn 4
  • Teentjes knoflook 2.50
  • Ei 0.50
  • Mosterd 0.50 tl
  • Druivenpitolie 90 ml
  • Olijfolie extra vierge 30 ml
  • Zout
  • Peper