Verwarm de oven voorop 180 °C. Snij de aubergines in de lengte in tweeën en schep er het vruchtvlees met een lepel uit. Leg het opzij. Zet de uitgeholde aubergines met de holle kant naar boven op een bakplaat en besprenkel ze elk apart met 2 el olijfolie. Kruid ze met peper en zout en zet ongeveer 45 min in de oven.
Pel en snipper de knoflook en de sjalotten. Hak de paprika en het uitgehaalde auberginevlees fijn. Snij de chorizo in stukjes. Bak alles kort in een braadpan met de rest van de olie. Kook de bulgur in de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en meng met de gebakken groenten en de chorizo.
Hak de peterselie fijn en schep door het bulgurmengsel. Haal de aubergines uit de oven en vul ze met het mengsel. Bestrooi ze met de Parmezaanse kaas en zet ze een paar minuten onder de ovengrill. Bestrooi met basilicum en serveer meteen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
210 kcal
Vetten
16 g
koolhydraten
8,5 g
waarvan suikers
1,8
vezels
1,7 g
Eiwitten
7,2 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.