Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Gevulde uien met wortel, selderij, linzen en salie

Gevulde uien met wortel, selderij, linzen en salie

Voorbereiding 15 min.
Kook 70 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 70 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij voorzichtig de top en onderkant van de uien weg en pel ze dan. Hol ze uit met een theelepel en bewaar het vruchtvlees. Zet de uitgeholde uien in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olijfolie en bak 45 min in de oven. Schil de wortel, maak de selderij schoon en snij ze allebei in kleine blokjes. Kook de linzen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snipper het uitgeschepte vruchtvlees van de uien en fruit het aan in olijfolie. Voeg de selderij en de wortel toe, laat even fruiten en voeg dan de linzen toe. Kruid met zout, peper en de Provençaalse kruiden. Snij de salieblaadjes fijn (hou enkele opzij voor de afwerking) en voeg ze ook toe. Meng alles goed.

  3. Haal de uien uit de oven en vul ze met het groentemengsel. Bestrooi met panko, besprenkel met wat olijfolie en zet nog 20 min in de oven. Bestrooi met verse salie en serveer.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 87 kcal
Vetten 4.4 g
koolhydraten 7.3 g
waarvan suikers 1.4 g
vezels 3.0 g
Eiwitten 3.0 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Uien 4
  • Wortel 0.50
  • Stengel selderij 0.50
  • Linzen 50 g
  • Provençaalse kruiden 0.50 tl
  • Verse salie
  • Panko 4 tl
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Uien 4
  • Wortel 0.50
  • Stengel selderij 0.50
  • Linzen 50 g
  • Provençaalse kruiden 0.50 tl
  • Verse salie
  • Panko 4 tl
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper