Hak de helft van de hazelnoten fijn. Snij de paprika’s in lange repen en bak ze per kleur apart beetgaar in olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng de twee soorten kaas met de honing, de tijm, de gehakte hazelnoten en een scheutje olijfolie. Snij de bieten in dunne sneden en dep ze droog met keukenpapier. Bekleed een langwerpige cakevorm met plasticfolie en let erop dat die ruim over alle randen hangt.
Schik een laag bieten op de bodem van de vorm. Bedek met een laagje van het kaasmengsel. Schik daarop een laag gele paprika, dan weer een laag kaas en vervolgens een laag rode bieten, een laag kaas en een laag rode paprika’s. Maak zo verder laagjes tot de vorm gevuld is. Dek goed af met de plasticfolie en zet minstens 2 u in de koelkast.
Haal de terrine uit de koelkast. Hak de rest van de hazelnoten grof. Bestrooi de terrine met de extra tijm en de hazelnoten en serveer.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
87 kcal
Vetten
5,3 g
koolhydraten
6,3 g
waarvan suikers
5,4 g
vezels
1,8 g
Eiwitten
2,6 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.