Hak de ui en de pinda’s grof. Snij het lamsvlees in kleine blokjes en bak ze rondom bruin in wat arachideolie. Kruid met peper en zout. Snij de wortelen in rondjes. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Schep het vlees uit de pan op een bord en laat in de pan de groenten, de ui en de (geperste) knoflook bakken. Kruid met de kurkuma, komijn, steranijs en kaneel. Voeg de massaman-pasta toe en meng goed. Leg er het vlees terug bij en blus met de kokosmelk. Laat 1 u sudderen op een laag vuur.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sugar snaps beetgaar in licht gezouten water. Leg ze in een schaal, besprenkel ze met sesamolie en strooi er de sesamzaadjes over.
Verdeel de massaman over bowls en decoreer met de gehakte pinda’s en de koriander. Serveer met de rijst en de sugar snaps.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
149 kcal
Vetten
7,7 g
koolhydraten
11 g
waarvan suikers
2 g
vezels
1,2 g
Eiwitten
9,1 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.