Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselder, de aardappelen en de pastinaak en snij ze allemaal in stukken. Pel en snipper de ui, snij de champignons in 4, spoel de rode bonen en laat ze uitlekken. Maak de puree: kook de knolselder en de aardappelen samen ongeveer 20 min in gezouten water. Giet ze af en plet ze tot puree met een scheutje melk, een klontje boter, een snuifje nootmuskaat, peper en zout. Zet opzij.
Laat een klontje boter smelten in een kookpan en fruit de ui. Voeg eerst de pastinaak, vervolgens de champignons en tot slot de rode bonen, de tomatenblokjes, de Mexicaanse kruiden, het gerookt paprikapoeder en peper en zout toe. Vul het blik van de tomatenblokjes tot de helft met water en giet in de pan. Laat 5 min sudderen.
Schep de groenten in een ovenschaal en bedek met de puree. Verdeel wat klontjes boter over de puree en bak 20 à 25 min in de oven. Serveer met de rucola.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
61 kcal
Vetten
1,8 g
koolhydraten
5,6 g
waarvan suikers
1,5 g
Eiwitten
3,1 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.