Polenta met artisjokharten, erwten en crumble | Carrefour

Polenta met artisjokharten, erwten en crumble

Polenta met artisjokharten, erwten en crumble

Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Pers de citroen uit. Giet 1 l koud water in een kookpan en voeg het citroensap toe. Voeg ook wat zout en 2 el olijfolie toe. Snij de bovenste helft van de artisjokken (puntige kant) af. Verwijder de buitenste bladeren tot aan de malsere, lichter gekleurde blaadjes. Snij de stelen weg, maar laat 3 cm zitten. Schep er met een lepeltje het hooi uit, snij de artisjokharten in vieren en leg ze in het water met citroensap. Zet het deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat 10 à 15 min koken. Voeg voor de laatste minuut de erwten toe.

  2. Maak de crumble: hak de amandelen grof en rooster ze 1 min in een scheutje olijfolie. Voeg de panko toe, kruid met peper en zout en bak al roerend tot de panko goudbruin kleurt. Zet de pan van het vuur en laat wat afkoelen. Hak de kappertjes en de munt fijn en schep ze door de crumble.

  3. Giet de bouillon, de melk en de polenta in een kookpan en warm op een matig vuur op. Roer af en toe zodat de polenta niet aan de bodem kan kleven. Zet de pan van het vuur zodra de polenta gaar is en voeg de Parmezaanse kaas toe. Kruid met peper en zout en meng. Verdeel de polenta over diepe borden, schik er de groenten op en bestrooi met de crumble. 

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 122 kcal
Vetten 4,1 g
koolhydraten 16 g
waarvan suikers 4,1 g
vezels 1,5 g
Eiwitten 5,1 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Citroen 0.50
  • Artisjokken 2
  • Diepvries erwten 125 g
  • Amandelen 25 g
  • Panko 37.5 g
  • Kappertjes 1 el
  • Munt 0.50 handvol
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Voor de polenta

  • Groentebouillon 200 ml
  • Halfvolle melk 200 ml
  • Polenta 120 g
  • Geraspte Parmezaanse kaas 50 g
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Citroen 0.50
  • Artisjokken 2
  • Diepvries erwten 125 g
  • Amandelen 25 g
  • Panko 37.5 g
  • Kappertjes 1 el
  • Munt 0.50 handvol
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Voor de polenta

  • Groentebouillon 200 ml
  • Halfvolle melk 200 ml
  • Polenta 120 g
  • Geraspte Parmezaanse kaas 50 g